Спалах коронавіруса біля підніжжя Евересту

“Щонайменше 100 альпіністів і допоміжний персонал заразилися коронавірусом біля підніжжя Евересту. Про це повідомив фахівець з альпінізму”, – пише Associated Press.

“Це перші зведені дані на тлі офіційного спростування Непалом того факту, що інфекція досягла найвищого піку в світі”, – зазначає агентство.

Австрієць Лукас Фюртенбах, який минулого тижня став першим відомим альпіністом, який скасував свою експедицію на Еверест через страх перед коронавірусом, сказав, що один з його гідів і шість непальських шерпів дали позитивний результат на вірус.

«Я думаю, що з усіма цими підтвердженими випадками позитивних тестів, про які ми тепер знаємо: у пілотів-рятувальників, страховиків, лікарів, керівників експедицій, ми зможемо це довести», – сказав альпініст в столиці Непалу Катманду.

«У нас в базовому таборі є не менше 100 чоловік з позитивними пробами на Covid-19, а реальна кількість інфікованих може становити від 150 до 200 осіб», – додав він.

Влада Непалу заперечує будь-які випадки коронавіруса серед альпіністів і допоміжного персоналу в базових таборах в передгір’ях Гімалаїв. У минулому році сходження були припинені через пандемію.