У 187 школярів в Молдові діагностували коронавірус за два навчальні тижні

У Молдові з 1 по 14 вересня коронавірус був діагностований у 187 школярів і двох дошкільнят. Про це повідомив міністр освіти Ігор Шаров на брифінгу.

За його словами, на даний час в Молдові 10 шкіл закрито через карантин. Крім того, 171 клас перейшов на дистанційне навчання через коронавірусну інфекцію учнів і викладачів. Шаров повідомив, що з 1 по 14 вересня COVID-19 був діагностований у 187 учнів, 173 викладачів і 40 осіб допоміжного персоналу. У той же час міністр освіти відзначив, що відкриття навчального року не привело до різкого збільшення числа інфікованих коронавірусом.

«Від кожного з нас залежить, як далі буде розвиватися ситуація. За попередніми даними, початок навчального процесу в школах не привів до різкого збільшення кількості хворих»,- сказав Шаров.

Що стосується дошкільних установ, то з 1398 дитячих садків в Молдові діють 738. Дві установи закриті на карантин. За словами Шарова, у двох дітей діагностовано коронавірус, ще 113 знаходяться на самоізоляції. Крім того, 47 вихователів і 26 допоміжних співробітників були заражені вірусом.