Всесвітнє опитування: люди сумують по ресторанах більше, ніж по родичах

Журнал Time Out опитав 27000 читачів по всьому світу: як вони себе почувають після блокади через пандемію, що триває більше року, і виявилося, що вони, дійсно, найбільше сумують за вечерею в ресторані.

Психологічно пригнічує те, що в багатьох країнах і містах по всьому світу нам й досі не дозволяють виходити на вулицю і особисто бачитися з родиною і друзями. Мільйони людей, як і раніше, приречені оформляти замовлення додому, робити покупки в Інтернеті і спілкуватися в незнайомому віддаленому чаті замість того, щоб бачитися, обніматися і гуляти з людьми, яких вони люблять.

Майже третина (28% респондентів) говорять, що найбільше сумують за часом, проведеним в ресторанах, барах і кафе. Виявляється, це визнано найбільшим недоліком.

Закриттям ресторанів особливо сильно засмучені французи (хто ж ще?). 47% французьких респондентів говорять, що вони найбільше страждають від того, що пропускають вечерю поза домом.

У всьому світі тільки 24% людей кажуть, що найбільше сумують за друзями і великою родиною.

12% респондентів відчайдушно потребують концертів і живії музики.

На іншому кінці шкали – всього 2% опитаних – жаліють, що пропускали роботу в офісі. І тільки 4% говорять, що єдине, чого їм найбільше не вистачало, – це відвідування спортзалу.

“Отже, якщо ви з нетерпінням чекаєте того дня, коли зможете пообідати в приємній атмосфері на свіжому повітрі, не замовляючи їжу додому і не проводячи півдня на кухні через приготування їжі, то ви напевне не самотні”, – прокоментував Time Out.