Через образи на адресу президента в Італії обшукують будинки

Італійські карабінери обшукали будинки 11 підозрюваних в образі честі і авторитету президента Серджіо Матарелли і підбурюванні до злочину.

“Операція проводилася за запитом прокуратури Риму та кількох інших міст країни, включаючи Турин, Перуджу і Болонью”, – йдеться в заяві поліції.

Один із заарештованих – 53-річний професор університету. Його зв’язок з антисемітськими і расистськими групами і активістами була розкрита через російську соціальну мережу Вконтакте. Троє інших підозрюваних також дотримувалися ультраправих переконань.

Обшуки поширилися на електронні акаунти і профілі підозрюваних в соціальних мережах і дозволили конфіскувати системи та обладнання, які використовувалися для відправки загроз президенту.

Розслідується контент, що відноситься до періоду з квітня 2020 року по лютий 2021 року. Підозрюваним від 44 до 65 років.

«В ході розслідування було встановлено, що в Інтернеті було поширено безліч образливого контенту проти глави держави, який, швидше за все, є результатом ретельно продуманої стратегії агресії проти вищих органів влади в країні», – йдеться в заяві.