Популярна платіжна система PayPal може скоро повноцінно працювати в Україні

У Національному банку України готові розглянути питання про надання популярній міжнародній платіжній системі PayPal ліцензії для повноцінної роботи на українському ринку фінансових послуг.

У НБУ заявили, що як тільки представники компанії PayPal офіційно звернуться із заявою про надання ліцензії, вона без зволікання буде надана. Однак на сьогодні PayPal поки не має наміру подавати заявку на ліцензію.

Як розповів директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз, «питання, пов’язані з виходом PayPal на український ринок, вирішуються не Нацбанком».

Деякі обставини, на думку високопоставленого чиновника, сприяють тому, що компанія PayPal не поспішає виходити на ринок України, хоча, безумовно, він для неї цікавий.

Нове міністерство цифрової трансформації займається цим питанням. На думку Олександра Бевза «найближчим часом PayPal запрацює в Україні».

Платіжна система PayPal, заснована в 2000 році, є найбільш поширеною в світі системою, через яку здійснюється оплата покупок в Інтернеті. На сьогоднішній день послугами компанії користуються понад 230 мільйонів людей в 190 країнах.

Компанія PayPal є посередником між продавцем, який реалізує товар або послугу і покупцем, який користується платіжними картами VISA, MasterCard, American Express.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що скоро українці зможуть здійснювати безконтактну оплату за допомогою спеціальних NFC-кілець всюди, де встановлені POS-термінали.

Згідно зі статистичними даними, опублікованими НБУ, на сьогоднішній день вже третина всіх платежів в Україні відбуваються безконтактно.