Величезна загадкова діра в Мексиці росте

“Величезна діра, повна води, яка з невідомих причин відкрилася на полі в центральній частині Мексики, стає все більшою”, – уточнили в місцевому цивільному захисті, цитовані DPA.

За словами місцевого координатора громадянської оборони Хосе Антоніо Раміреса, отвір, який був всього п’ять метрів в діаметрі, коли він був вперше виявлений в селі Санта-Марія-Сакатепек в центральному штаті Пуебла, тепер має розмір 97 на 78 метрів.

Господиня єдиного в окрузі будинку, який знаходиться буквально на краю кратера, вперше виявила його, коли на вихідних почула гучний шум. Рамірес сказав, що її будинок знаходиться в небезпеці.

Причини появи діри з’ясовуються. Національна громадянська оборона Мексики заявляє, що причиною кратера могли стати грунтові води, що потрапили в ґрунт, який легко руйнується .

Глибина ями близько 20 метрів.

Вулкан Попокатепетль знаходиться приблизно в 50 км на захід від Санта-Марія-Сакатепек. Земля там містить відкладення попелу і дрібних уламків вулкана.

За даними Американської геологічної служби, діри утворюються, коли грунтові води циркулюють під землею, розчиняючи скелю під поверхнею і створюючи простір і печери під землею.

Влада неодноразово попереджали громадськість триматися подалі від кратера.