Економіка Люксембургу зростає швидше, ніж було спрогнозовано

У третьому кварталі 2017 року валовий внутрішній продукт (ВВП) зріс на 1,7% порівняно з другим кварталом, що є найвищим показником з другого кварталу 2016 року. Про це свідчать останні дані Інституту Люксембургу. Порівняно з третім кварталом 2016 року зростання ВВП склало 3,2%.

экономика ЛюксембургаПісля першої флеш-оцінки ВВП за четвертий квартал 2017 року Інститут прогнозує більш високі темпи зростання. Відповідно, обсяг виробництва за останні три місяці цього року досягне 4,2%. Це було б одним з найвищих темпів зростання за останні два з половиною роки.

Майже всі сектори економіки Люксембурга значно збільшили виробництво в третьому кварталі: у роздрібній торгівлі і громадського харчування зростання склало 7,4%, а сектор інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) виріс на рекордні 20%. Правда фінансовий сектор знизився на 0,9%, як і сільськогосподарське виробництво, яке впало на 1,6%.

Рушійною силою економічного зростання в Люксембурзі залишається приватне споживання домашніх господарств. Воно виросло в третьому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 3,4%. Аналогічна ситуація спостерігається, наприклад, і в економіці Нідерландів, яка за підсумками 2017 року продемонструвала відмінну динаміку.

Це чудові новини для тих, хто твердо вирішив поїхати працювати в Люксембург, де один із найвищих рівнів оплати праці в Європейському Союзі.

Джерело: tageblatt.lu
12.01.2018