Економіка Нідерландів продовжує впевнене зростання

Нідерландське бюро аналізу економічної політики прогнозує зростання економіки і в наступному році. 2017 рік був особливо вдалим роком для економіки Нідерландів, підйом продовжиться і в наступному році, такі результати, які опублікували в кінці грудня дві найбільш авторитетні інститути в галузі економічних прогнозів: Нідерландське бюро аналізу економічної політики і Банк Нідерландів.

банк нидерландовРезультати зростання внутрішнього валового продукту цього року збігаються з тими, які були спрогнозовані і складають 3,2 %, прогноз зростання економіки на наступний рік – 3,1%. Державний бюджет має профіцит, але він дещо знизився, це пов’язано з тим, що більш високі податкові надходження компенсуються збільшенням витрат уряду на оборону та освіту. Економічні показники дають позитивний ефект і на ринку праці, зменшивши число безробітних до рекордного рівня і максимально збільшивши довіру споживачів за десятиліття.

Нідерланди були і залишаються привабливою країною для тих українських фахівців, які хочуть працевлаштуватися в одній з країн Євросоюзу.