Нацбанк України прогнозує зростання зарплат, але дуже незначний

Національний банк України прогнозує українцям новини за класичним сценарієм: одна хороша і одна погана.

Для українських громадян гарною новиною буде те, що протягом наступних двох років рівень заробітної плати в країні буде підвищуватися, але погана новина полягає в тому, що темпи цього підвищення будуть незначними, та ще і з часом сповільняться.

 рост зарплат в Украине

В цьому році за розрахунками фінансових аналітиків заробітна плата українців в середньому збільшиться на 25 відсотків і до кінця 2018 року вийде на рівень 10 тисяч гривень. Протягом наступних двох років зростання сповільниться до 10 відсотків. Але, на думку експертів, інфляція також буде невеликий, у що віриться насилу, якщо враховувати той факт, що кожен рік інфляція практично в два рази вище тієї, яка прогнозується фахівцями.

У Нацбанку України вважають, що уповільнення зростання заробітних плат українців пов’язано з тим, що трудова міграція буде вже не настільки інтенсивним в порівнянні з попередніми роками. В Інфляційному звіті наголошується, що поступове насичення ринку праці в Польщі призведе до суттєвого уповільнення міграційних процесів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що лише 10 відсотків українських трудових мігрантів у Польщі планують працювати на постійній основі.

Джерело: www.eurabota.ua

16.11.2018