Лівійські воюючі сторони зобов’язуються дотримуватися режиму припинення вогню

Лівійська національна армія і міжнародно визнаний Уряд національної згоди в Тріполі пообіцяли дотримуватися перемир’я, запропоноване Росією і Туреччиною після переговорів в Москві.

Проект документа вимагає від усіх сторін припинення військових дій і дотримання умов припинення вогню.

Лівійська національна армія і уряд Тріполі, узгодили деякі деталі припинення вогню, але вони все ще працюють над документом, в якому детально розглядаються деякі конкретні аспекти угоди про припинення вогню.

Тим часом повинна бути створена комісія для визначення лінії зіткнення між протиборчими сторонами. Росія і Туреччина зобов’язалися підтримати всі сторони в конфлікті, щоб допомогти їм у реалізації угоди.

Лівія занурена в хаос протягом багатьох років після того, як давній диктатор Муаммар Каддафі був повалений і убитий після втручання НАТО.

Попередні тривалі переговори ООН про примирення, які привели до створення Уряду національної згоди в кінцевому підсумку не змогли привести до миру на розореній війною території.

Глава лівійської національної армії, генерал Халіф Хафтар почав наступ на Тріполі в минулому році, і в останні кілька місяців обидві сторони ведуть інтенсивні бойові дії. Лівійська національна армія контролює більшу частину території Лівії, але Уряд національної злагоди визнано міжнародним співтовариством.