Уряд Лівану отримав вотум довіри на тлі нових протестів

Уряд Лівану отримав вотум довіри. Це сталося сьогодні на засіданні парламенту, повідомляють світові інформаційні агентства.

Однак, при цьому перед будівлею парламенту Бейрута пройшла чергова масова демонстрація противників кабінету. Були зіткнення з правоохоронними органами. За даними Червоного Хреста, понад 370 осіб отримали поранення, 45 з них госпіталізовані.

Нагадаємо, що в кінці січня президент Мішель Аун і прем’єр-міністр Хасан Діабі підписали указ про створення кабінету в президентському палаці в Баабда. Прем’єр-міністр Хасан Діабі очолить кабінет з 20 міністрів, в основному фахівців, підтримуваних політичними партіями. Це буде важко – керувати країною в умовах кризи.

Демонстранти також не прийняли Хасана Діабі, тому що вважають його частиною статус-кво, а не спробою запропонувати щось нове уряду. Його кандидатура була оголошена ще в грудні, і незгодні негайно закричали, що він піде.

Він попросив дати йому шанс.

Діаб мало відомий як політик і більш відомий, як професор інженерної справи в Американському університеті в Бейруті.

Країна була без уряду протягом декількох місяців з тих пір, як 29 жовтня колишній прем’єр-міністр Саад Харірі подав у відставку.

За місяці протестів, сотні були поранені.