Оплата праці будівельників в Латвії покращиться

В будівельному секторі економіки Латвії намітився прорив в оплаті праці. Професійні організації домоглися того, що зарплата працівників буде істотно збільшена.

Строители в Латвии

Незважаючи на те, що робота будівельником є однією з найважчих, оплата праці цій почесній і потрібній професії була на порівняно низькому рівні. Згідно зі статистичними даними, кожний третій фахівець галузі отримує менше офіційної мінімальної зарплати, оскільки роботодавцям вигідно таке положення справ і вони доплачували частину грошей неофіційно, щоб перераховувати до бюджету менші податки.

Новий закон, який буде прийнятий парламентом країни найближчим часом, зобов’яже будівельні фірми платити найманим працівникам не менше 780 євро брутто або 560 євро нетто.

Ця новина стане приємним сюрпризом для тих українських будівельників, які планують найближчим часом їхати на роботу в цю країну Балтії.

Нагадаємо, що в наступному році в Польщі істотно збільшиться мінімальна зарплата, яка з 1 січня 2019 року буде становити 2 250 злотих або за сьогоднішнім курсом близько 520 євро.