Кіпр вводить обов’язковий тест ПЛР перед в’їздом до країни

“Уряд Республіки Кіпр вирішив запровадити додаткові заходи щодо обмеження поширення COVID-19. З 4 січня 2022 року всі громадяни, включаючи вакцинованих і перехворіли на коронавірус, повинні скласти тест ПЛР, зроблений за 48 годин до їх прибуття на Кіпр. Про це повідомляє schengenvisainfo.

Плата за тестування складає 15 євро в аеропорту Ларнакі та 19 євро в аеропорту Пафосу. Громадяни також повинні пройти експрес-тест на антиген протягом 72 годин з моменту прибуття на Кіпр, безкоштовно у спеціально відведених місцях Міністерства охорони здоров’я при пред’явленні документа, що засвідчує особу, та посадкового талону. Від необхідності проведення експрес-тесту звільняються особи, які вакциновані бустерною дозою вакцини проти коронавірусу.

Згідно з даними, наданими Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), з моменту спалаху COVID-19 загалом 154 926 людей дали позитивний результат на коронавірус на Кіпрі, тоді як 630 людей загинули через цей вірус за той же період. За останні сім днів на острові зареєстровано понад 8 100 випадків зараження COVID-19 та сім смертей.

Поточні правила, введені урядом Кіпру, означають, що пасажири, занесені до “зеленого списку”, що складається з районів, які вважаються епідеміологічно безпечними, також повинні дати негативний результат тесту на COVID-19 після прибуття в цю країну.