Невакцинований в Австралії, штраф у розмірі 1378 доларів США за будь-яке порушення

Як повідомляє Sky News, мільйони жителів Квінсленду, які вирішать не отримувати вакцину від коронавірусу, можуть зіткнутися з серйозними штрафами, якщо будуть викриті в порушенні нових суворих правил, що забороняють відвідування.

Незахищених жителів Квінсленду буде оштрафовано на 1378 доларів, якщо буде викрито в порушенні нових медичних приписів за COVID-19.

Прем’єр-міністр Анастасія Палащук оголосила, що нещепленим людям заборонено вхід до таких приміщень, як бари, клуби та ресторани з 17 грудня, або коли штат досягне 80% охоплення подвійною дозою.

Вакцинація проти вакцини і тиск з боку бізнес-груп і лідерів, що триває, змусили уряд зробити крок, що стало несподіванкою для багатьох міністрів, яких, як повідомляється, не попросили підписати план у кабінеті міністрів.

Найближчими днями набудуть чинності накази охорони здоров’я, які зобов’яжуть мільйони жителів, а також працівників тисяч підприємств.

Власникам бізнесу рекомендується зателефонувати в поліцію, якщо вони зіткнуться з клієнтом-порушником.

Палащук прокоментувала, що її уряд вирішив зробити кроки, щоб захистити Квінсленд і «зупинити поширення вірусу».

«Сім’ї хочуть знати, що вони у безпеці, коли вони перебувають у громадських місцях», – сказала вона на прес-конференції.

Єдиний дозволений виняток для нещеплених – це догляд наприкінці життя, пологи чи невідкладні стани.

Незахищені жителі Квінсленду, як і раніше, зможуть заходити у великі магазини, громадський транспорт і бути на весіллі, якщо на них буде максимум 20 гостей.

Прем’єр заявив, що коронавірус проникне до штату і заразить «невеликий відсоток», не вакцинованих.

Тим часом ті, хто повністю вакцинований, отримають низку нових свобод з 17 грудня, або коли штат досягне 80 відсотків, подвійну дозу.

Це надасть додаткову допомогу власникам бізнесу, сім’ям, молоді та мільйонам жителів Квінсленду.

Вона сказала, що жителі заслуговують на винагороду за те, що закочують рукави і можуть жити нормальним життям.

«Я думаю, що люди хочуть мати можливість піти на музичний фестиваль, на стадіон, у кафе чи ресторан і знати, що люди навколо них повністю вакциновані, і для їхньої сім’ї безпечно ходити в ці місця», – сказав він.

Свобода вакцинованих:

Заходи на всіх державних стадіонах Квінсленду, включаючи Suncorp, The Gabba, Queensland Country Bank та Metricon, проходитимуть лише повну вакцинацію, включаючи персонал;

Зони прийому гостей, включаючи паби, клуби, готелі, бари, ресторани та кафе, будуть відкриті лише для вакцинованих відвідувачів та персоналу;

Розважальні заклади, включаючи живу музику та караоке-бари, будуть відкриті лише для вакцинованих відвідувачів та персоналу;

Музичні фестивалі, як у приміщенні, так і на відкритому повітрі, будуть проводитись для вакцинованих учасників, виконавців та персоналу;

Державні галереї, музеї та бібліотеки призначені лише для вакцинованих;

Немає обмежень на весілля за умови, що всі присутні повністю вакциновані;

Відвідувачі по догляду за людьми похилого віку, лікарень, в’язниць та служб для інвалідів повинні бути вакциновані, за винятком випадків догляду за людьми похилого віку, пологів або невідкладних станів.