Кіпр оплачує медичні витрати, якщо турист заражається коронавірусом

“Кіпр сподівається залучити туристів після того, як обмеження на коронавірус послаблять, сплативши медичні витрати будь-кому, хто отримає позитивний тест на Covid-19 під час відпочинку на острові”, – повідомляє влада.

План представлений в листі туроператорам і авіакомпаніям. У ньому детально описуються заходи, які Кіпр зробить для забезпечення безпеки туристичного сектора.

Лист був підписаний міністрами закордонних справ, транспорту і туризму.

Середземноморський острів оголошений безпечним місцем відпочинку під час пандемії.

Республіка Кіпр підтвердила 939 коронавірусних інфекцій і 17 смертей.

Влада пообіцяла покрити витрати на проживання, харчування та медичне обслуговування, якщо турист заразиться вірусом. Турист повинен буде сплатити тільки вартість трансферу до аеропорту і назад.

100 лікарняних ліжок будуть підготовлені тільки для туристів з коронавірусом. У дуже короткий термін влада надасть більше ліжок, включаючи 112 додаткових ліжок у відділеннях інтенсивної терапії з 200 респіраторами для критично хворих пацієнтів.

Там будуть спеціальні «карантинні готелі» на 500 номерів для членів сім’ї або близьких друзів.

Влада прогнозує 70-процентне падіння туристичного потоку в 2020 році.

У 2019 країна отримала 2,68 мільярда євро від туризму – близько 15% ВВП. Майже 4 мільйони туристів відвідали країну.

Кіпр планує відкрити аеропорти 9 червня для прибуваючих з 13 країн. Серед них Греція, Німеччина, Австрія та Мальта. Але найбільших ринків, Британії та Росії, немає в списку.

Тим, хто прибуде в період з 9 по 19 червня необхідно буде представити медичний документ, що підтверджує, що вони не заражені коронавірусом. Ця вимога буде скасована з 20 червня, коли в список будуть додані ще 6 країн, включаючи Швейцарію та Польщу.