Для українських дітей в Чехії – безкоштовні перекладачі

Міністерство освіти Чехії надає можливість школам скористатися послугами безкоштовних перекладачів для дітей українських трудових мігрантів.

Для кращої інтеграції українських дітей, які приїхали разом з батьками в Чехію, чеське міністерство освіти для тих шкіл, де навчаються українці, надає послуги безкоштовних перекладачів та координаторів інтеграції іммігрантів у суспільство. Таким чином, учні будуть набагато легше і швидше вивчати чеську мову.

Одне з головних завдань перекладача – допомогти дітям мігрантів, а також вчителям, які хочуть встановити повноцінний контакт з учнем-іноземцем. Учитель зможе легше пояснити учневі та його батькам правила навчання, інформацію про школи та системи освіти в Чехії.

 интеграция детей в Чехии

Основна функція координаторів щодо інтеграції – допомогти новим учням-іноземцям в перший період перебування у новій школі адаптуватися в новому середовищі, познайомитися зі своїми новими однокласниками, щоб не відчувати дискомфорту і відчуженості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про кардинальні зміни, які прийняв парламент Чехії в Закон про перебування іноземців. Передбачається, що дозволу на роботу будуть оброблятися тільки на території Чехії.

Джерело: www.eurabota.ua

19.10.2018