Жителі селища під Дувром виступають проти будівництва величезної парковки

Жителі села недалеко від Дувра почали битву з британським урядом, щоб відмовитися від планів перетворити землі біля своїх садів в величезну стоянку для вантажівок, які очікують митного огляду через Brexit.

Жителі села Гастон незадоволені тим, що, за їхніми словами, міністри зловжили своєю владою, не попередивши їх і не проконсультувавшись з ними про наслідки своїх планів.

The Guardian процитувала місцевого англіканського священика Пітера Шереда, який сказав, що «плани були таємно складені і представлені публіці тільки в переддень Нового року, незважаючи на руйнування, які вони спричинять за собою».

«Це неетично, аморально і безпринципно», – сказав священик, який живе в селі 25 років.

Міністерство транспорту повідомляє, що стоянка, на якій передбачається розмістити 1200 вантажівок, є тимчасовим майданчиком на п’ять років. Це лише один з десяти таких об’єктів, які вже готові або будуються в районі Дувра.

Сара Глайв, місцевий координатор Партії зелених, розуміє необхідність таких парковок, але вважає, що крім того, що рішення є просто зарозумілим, саме місце було вибрано неправильно з екологічної точки зору.

Місцеві жителі влаштували акцію протесту.