Італійці схвалили скорочення числа депутатів

Італійці схвалили скорочення числа депутатів на третину, за попередніми результатами.

Голосування тривало два дні. У деяких регіонах явка доходила до 60-75%. Армія добровольців, з голови до ніг одягнених в захисний одяг, допомагала навіть тим, хто постраждав від коронавіруса, реалізувати своє право голосу.

Ті, хто прийшов на виборчі дільниці, повинні були дотримуватися суворих правил, таких, як носіння масок і дотримання соціальної дистанції. Там, де були черги, пріоритет віддавався людям похилого віку. Влада також надала дезінфікуючі засоби.

Попередні результати Міністерства внутрішніх справ показують, що 69% італійців сказали «так» запропонованим конституційних змін. Референдум, підтриманий Рухом п’яти зірок, закликав до скорочення нижньої палати з 630 до 400 і Сенату з 315 до 200.

Рух п’яти зірок стверджує, що скорочення роздутою італійської бюрократії відповідає прикладу інших європейських країн і також заощадить десятки мільйонів євро на рік.

Виборці також обрали нові регіональні адміністрації в семи регіонах Італії. Вибори мерів також пройшли в 1000 населених пунктах. Вибори були призначені на весну, але через коронавірус були перенесені.