Експерти: коронавірус збільшує загрозу біотероризму

Використання біологічної зброї, такї, як віруси і бактерії, ймовірно, збільшиться після того, як пройде пандемія коронавіруса. Про це попереджають експерти з безпеки з Ради Європи, цитовані Deutsche Welle.

«Пандемія COVID-19 показала, наскільки сучасне суспільство вразливе до вірусних інфекцій і їх наслідків», – повідомила Контртерористична комісія Ради Європи. На думку експертів, немає підстав вважати, що терористичні організації будуть ігнорувати те, що показала пандемія. «Поразки будуть швидкими і потенційно глобальними», – попереджають експерти.

Навмисне використання патогенних мікроорганізмів, таких, як віруси і бактерії, для тероризму може бути надзвичайно ефективним. Розмір шкоди, завданої людям і економіці, може бути “значно більше”, ніж “традиційний” терористичний акт.

Експерти з безпеки в Раді Європи закликають держави Старого Континенту бути підготовленими і діяти узгоджено перед обличчям такої загрози. Вони закликають 47 держав-членів організації підготуватися до нападу із застосуванням біологічної зброї шляхом проведення навчань.