Кремль засудив українську гру з Гітлером на Параді перемоги в Москві

“Кремль звинуватив українського творця комп’ютерних ігор в вихвалянні нацизму. Компанія зробила гру, в якій Адольф Гітлер веде Парад перемоги в Москві під час Другої світової війни”,- повідомляє Рейтер.

Гра «Стратегічний розум: Бліцкриг» дозволяє гравцеві командувати нацистською армією під час Другої світової війни і пропонує різні вигадані сценарії, які залежать від результатів.

Один зі сценаріїв призводить до нацистського Параду перемоги в центрі Москви і показує, як Гітлер спостерігає за парадом, коли німецькі танки проходять через Красну площу і літаки пролітають над російською столицею.

«Тут ми можемо тільки висловити глибоке співчуття з приводу того, що ця гра доступна в нашій країні, особливо в той рік, коли ми відзначаємо 75-ту річницю перемоги Радянського Союзу. Для нас ця гра – не що інше, як чергова пропаганда нацизму, і вона неприйнятна», – прокоментував прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

“Кремль сподівається, що відповідні російські державні органи вживуть заходів”, – додав він.

Розглядається навіть ймовірність судового переслідування розробників гри.

Творець гри Starni Games заперечував, що хвалив нацизм. Компанія відзначає, що вони створили історичну гру з альтернативними історичними імовірностями: якщо гравець програє, радянські війська захоплюють Рейхстаг, а якщо він виграє, німецькі війська захоплюють Москву. Пояснюється, що образ Гітлера в грі представлений не в позитивному світлі.