Роздрібна торгівля в Україні помітно активізувалася

Значна активізація роздрібної торгівлі в першу чергу свідчить про те, що не дивлячись ні на що, купівельна спроможність українців зростає.

Дані, які опублікувала Державна служба статистики, показують, що роздрібна торгівля протягом року помітно додала. У порівнянні з першим півріччям 2018 року, за період з січня по червень цього року товарообіг роздрібної торгівлі в порівнянних цінах збільшився на 10,3 відсотка. У річному вимірі зростання виявилося ще більше – 13,6 відсотка.

Суттєва активізація роздрібної торгівлі спостерігалася у Вінницькій (19 відсотків), Черкаській (16 відсотків), Одеській (16 відсотків) областях.

Економічні експерти відзначають кілька причин значного зростання роздрібної торгівлі. В першу чергу, поступово покращується фінансове становище українських сімей. Це відбувається не тільки і не стільки за рахунок підвищення оплати праці в Україні. Серед головних причин того, що українці починають більш активно купувати різні товари, є грошові перекази від наших громадян, які працюють за кордоном, своїм сім’ям.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці, які живуть і працюють в одній з європейських країн і користуються карткою MasterCard, тепер зможуть переказувати гроші на картки MasterCard, випущені банками України.

У першому кварталі 2019 року кількість безготівкових розрахунків за допомогою платіжних карток збільшилася на 50 відсотків.