Харківський і одеський аеропорти в 2019 році відмінно попрацювали

Для трудових колективів повітряних гаваней Харкова і Одеси минулий рік одночасно був напруженим і рекордним. Кількість пасажирів, які вирішили скористатися послугами авіакомпаній, неухильно зростає.

У перші дні нового 2020 року вже підбито попередні підсумки роботи одних з найбільших повітряних гаваней України. Так, пасажиропотік міжнародного аеропорту «Харків» в 2019 році склав 1,34 мільйона пасажирів. У порівнянні з 2018 роком кількість пасажирів зросла на рекордні 40 відсотків. Що стосується міжнародного аеропорту «Одеса», то пасажирів протягом року стало більше майже на 17 відсотків – 1,7 мільйона осіб.

Стрімке зростання пасажиропотоку насамперед обумовлене збільшенням кількості бюджетних авіакомпаній, які заходять на український ринок, істотним зниженням цін на квитки і розширенням мережі регулярних і чартерних рейсів.

Так, в харківський аеропорт в 2019 році зайшли авіакомпанії Ryanair і Buta Airways. Протягом року вони почали виконувати регулярні рейси до Баку, Вільнюса, Кракова, Мілана, Парижа, Праги, Рима, Львова і Одеси.

З одеської повітряної гавані протягом 2019 року відкрито рейси до Берліна, Братислави, Будапешту, Кракова, Гданська, Познані. В аеропорті завершили будівництво нового терміналу, який вже почали поступово вводити в експлуатацію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2019 році пасажиропотік аеропорту «Львів» виріс на 39 відсотків, до 2,2 мільйона осіб.

Авіакомпанія Turkish Airlines планує збільшити кількість регулярних рейсів, які виконує з аеропорту «Харків».