Сирія обирає президента

У Сирії проходять президентські вибори, по всій країні відкрито більш 12 000 виборчих дільниць.

Дільниці будуть відкриті до 19:00 з можливістю продовження роботи ще на п’ять годин при необхідності. Журналісти з усього світу і спостерігачі, запрошені з різних країн, зможуть стежити за виборами протягом дня.

Крім нинішнього глави держави, генерального секретаря баасистів Башара Асада, кандидатами є Махмуд Ахмед Мері з місцевої опозиції і колишній депутат-соціаліст Абдалла Салум Абдалла.

Глава Вищої судової виборчої комісії Самер Змейрік повідомив РІА Новини, що мешканці окупованої терористами провінції Ідліб і контрольованою курдами провінції Рака зможуть голосувати за місцем проживання. При цьому в звільненій частині провінції Ідліб будуть обладнані дві виборчі дільниці за погодженням з губернатором і окружною виборчою комісією.

Глава делегації спостерігачів від Держдуми РФ Дмитро Саблін заявив агентству, що країни Заходу повинні визнати право сирійського народу на самовизначення і обрання майбутнього президента і відмовитися від односторонніх санкцій.

У свою чергу, глава делегації США з Міннеаполіса Уайт Міллер заявив, що присутність міжнародних спостерігачів на президентських виборах в Сирії необхідна для отримання реальної картини того, що відбувається.