Приємна новина для сімейних українців, які живуть в Берліні

Плата за дитячий садок в Берліні повністю скасовується. Для сімейних українців, які тут живуть і працюють – додаткова преференція.

Детский сад в Берлине фото

Першою федеральною землею Німеччини, яка повністю відмовилася від плати за дитячий садок, став Берлін. Тепер батькам, в тому числі і тим, які приїхали з України, необхідно буде платити тільки за харчування дитини.

Нові правила вступають в силу 1 серпня 2018 року. Сенатор Берліна у справах молоді Зандра Шерес заявила, що «для багатьох берлінських сімей має велике значення та обставина, чи потрібно сплачувати збір за відвідування садка чи ні». На думку сенатора – це рішення, націлене на надання суттєвої допомоги молодим сім’ям, які поєднують роботу, кар’єру та турботу про своїх маленьких дітей. Також не буде необхідності платити за послуги спеціально навчених виховательок, які набирають 3-5 дітей до трирічного віку і працюють прямо на дому або знімають для цього квартиру.

Процес скасування плати за дитячі садки йшов поступово з 2016 року. Також у Нижній Саксонії і Гессені з 1 серпня цього року за дитячий садок батьки не будуть платити, якщо дитина не досягла трирічного віку.

В переважній більшості в Німеччині молодим сім’ям доводиться вносити плату за дитячий сад в розмірі кількох сотень євро.

Джерело: www.eurabota.ua