Путін чекає офіційних результатів виборів в США, щоб привітати нового президента

“Кремль оголосив сьогодні, що Володимир Путін очікує оголошення офіційних результатів президентських виборів в США, щоб привітати переможця, оскільки перемога Джо Байдена заперечується Дональдом Трампом”,- повідомляє AFP.

«Ми вважаємо правильним дочекатися офіційних результатів виборів. Хочу нагадати вам, що президент Путін неодноразово заявляв, що буде поважати вибір американців, яким би він не був»,- заявив журналістам офіційний представник президента Росії Дмитро Пєсков.

Путін привітав Трампа з перемогою в 2016 році трохи більше ніж через годину після того, як американські ЗМІ оголосили його переможцем. Пєсков додав, що в той час не було судового оскарження результату.

На відміну від більшості країн світу, Китай, Росія, Мексика і Бразилія не поздоровили Байдена.

Трамп відмовився визнати перемогу свого суперника в суботу, заявивши, не наводячи доказів, що мало місце шахрайство на користь демократа, і що він подасть проти них судовий позов.

Голова Центральної виборчої комісії Росії Елла Памфілова сьогодні стверджувала те ж саме, заявивши, що голосування по пошті в Сполучених Штатах залишило «величезний простір» для можливих фальсифікацій на виборах. За словами Памфилової, система голосування поштою в США дозволила, зокрема, проводити багаторазове голосування, втратити «незапрошені» бюлетені і збільшити кількість голосів, «відданих» померлими.

Голосування поштою, яке Трамп критикує, як засіб шахрайства, значно збільшилася в цьому році через пандемію коронавіруса.