АЗС в Італії планують дводенний страйк

Співробітники італійської АЗС зібралися оголосити 48-годинний страйк. Вони вимагають великих гарантій від уряду під час пандемії.

Новинний канал RAI News-24 оголосив, що АЗС перестануть працювати з 22:00 12 травня до 22:00 14 травня.

За словами представників профспілок, страйк був викликаний відсутністю урядового рішення про надання допомоги працівникам автозаправних станцій, які постраждали від коронавіруса.

Автозаправні станції, які входили до переліку основних послуг, не припиняли свою роботу протягом періоду надзвичайної ситуації, викликаної пандемією нового коронавіруса. Крім того, вони гарантують обслуговування 24 години сім днів на тиждень. Це не дозволяє багатьом власникам ні скоротити робочий час, ні відмовитися від частини персоналу, який не може звернутися за державною допомогою. У цій ситуації доходи сектора знизилися більш ніж на 90 відсотків. “Профспілки також відзначають, що співробітники АЗС в зоні підвищеного ризику в разі пандемії”, – повідомляє ТАСС.

Профспілки наголошують «нездатність уряду знайти вихід з кризи, незважаючи на переговори, які почалися більше місяця тому».