Поліція Гонконгу заборонила мітинги 1 липня

“Поліція Гонконгу заборонила проводити мітинги трьох опозиційних організацій 1 липня, в день переходу в адміністративний регіон, контрольований Китаєм”, – повідомляє South China Morning Post.

Відмова в задоволенні заявок на проведення вуличних походів була мотивована небезпекою поширення коронавірусної інфекції і забороною міста на збір груп більше чотирьох чоловік.

Раніше опозиційний продемократичний Громадянський фронт за права людини, який щорічно в той день організовував тисячі мітингів, на цей раз відмовився від ідеї питати дозволу на проведення демонстрації, тому що «не бачить можливості отримати дозвіл» перед обличчям соціальних обмежень, а також проблем з реєстрацією та розслідуванням щодо її активістів.

Офіційні заявки на мітинги подали ще три організації, в тому числі ліва Ліга соціал-демократів. Вони обіцяли забезпечити поділ учасників на групи по чотири людини і витримати між ними відстань в півтора метра, але в підсумку поліція їм відмовила. Представники правоохоронних органів заявили, що демонстрації залишаються «ризикованими заходами».