За 4 євро: новий тест на антитіла в Італії

“Італійський професор педіатрії Джан Вінченцо Дзукотті з міланської лікарні Сако експериментує з новим тестом для виявлення антитіл IgG. Тест робиться за допомогою спеціального промокального паперу, який фільтрує органічні рідини і фіксує наявність антитіл”,- пише 24 години.

Професор Дзукотті сказав La Verita, що цей тест швидкий і легкий. Він заснований на так званій пробі Гатрі, яку застосовують у всіх новонароджених перед випискою. Це робиться за допомогою краплі крові з п’яти, щоб дослідити їх метаболічну систему.

Дзукотті і його команда з літа проводять дослідження, використовуючи обладнання для перевірки на антитіла IgG. Повна картина говорить про те, чи була людина інфікована, і чи розвинулися у неї надалі антитіла. Такі люди можуть вільно пересуватися і вести громадське життя.

Чутливість тесту більше 97%. Він легко робиться за допомогою уколу пальця руки, а потім крапля крові міститься на спеціальний поглинаючий папір. Результат відомий протягом 4 годин. Один тест коштує 4 євро, але при збільшенні виробництва він може коштувати 1 євро.
У Мілані таким способом пройшли тестування понад 6000 студентів і 5000 лікарів.