Тест на коронавірус в аеропорту Брюсселя буде коштувати до 135 євро

Мобільна лабораторія тестування на коронавірус в аеропорту Брюсселя запропонує пасажирам стандартні і експрес-тести на COVID-19 за цінами від 67 до понад 100 євро.

“Лабораторія буде пропонувати два типи тестів ПЛР: звичайний тест за 67 євро і швидкий тест за 135 євро”, – йдеться в прес-релізі аеропорту.

Результати швидкого тесту будуть готові протягом трьох годин, а стандартного доведеться чекати близько дев’яти години.

Пасажири, які повертаються з червоної зони, можуть пройти перевірку відразу після прибуття до аеропорту Брюсселя. За повідомленням аеропорту, пасажири, що вилітають також зможуть пройти тестування, а результати експрес-тесту будуть готові протягом трьох годин.

Мобільна лабораторія буде доступна для всіх пасажирів, які повертаються з червоної зони, для пасажирів, що вилітають, бажаючих пройти тестування, а також для всіх, хто отримав QR-код для тестування після процедури відстеження контактів.

Тільки пасажири без симптомів COVID-19 зможуть пройти тестування в мобільній лабораторії.

Пасажирам буде надана можливість заздалегідь забронювати місце для онлайн-тестування за посиланням, яке, як очікується, буде опубліковане, або зареєструватися для проходження тесту на місці.

Пасажирам, які мають позитивний тест на віруси, буде запропоновано покинути аеропорт, і авіакомпанія може відмовити їм у посадці. В аеропорту підкреслили, що мобільна лабораторія також повідомить компетентні органи охорони здоров’я, навіть в тих випадках, коли пасажир не є громадянином Бельгії.