Північна Корея робить догану європейським країнам за “нелогічне мислення”

Північна Корея звинуватила європейські країни в “нелогічному мисленні” після того, як вони скликали засідання Ради Безпеки ООН за закритими дверима, щоб засудити запуски ракет північнокорейським комуністичним режимом на початку цього тижня, повідомляє Reuters.

Великобританія, Німеччина, Франція, Естонія і Бельгія розглянули останні запуски ракет в Раді Безпеки ООН, назвавши їх провокаційними діями, які порушують резолюції ООН.

Північна Корея запустила дві ракети малої дальності з східного узбережжя в море в понеділок після тримісячної перерви. Постріли, які, за словами Влади, були звичайними військовими навчаннями, проходили під керівництвом північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

“Нелогічне мислення і витонченість цих країн більше схожі на Сполучені Штати, які ворожі нам”, – прокоментував представник Міністерства закордонних справ Північної Кореї в заяві для національного інформаційного агентства.

Представник охарактеризував Європейські дії як “безрозсудну поведінку …, спровоковану США”.

Кім Йо Йон, сестра північнокорейського лідера і високопоставленого урядового чиновника, захищала запуски ракет як військові навчання, наполягаючи на тому, що вони не могли загрожувати кому-небудь.