В Італії заборонено святкувати Новий рік на вулиці

“Італійцям доведеться зустрічати Новий рік в приміщенні, тому що уряд планує заборонити святкування Нового року на відкритому повітрі”, – попередив міністр у справах регіонів Італії Франческо Бока в інтерв’ю італійському телеканалу RAI.

За словами Бока, якщо уряд вирішить, що люди повинні будуть залишатися вдома після певної години, їм доведеться йти додому, що б вони не робили. Він підкреслив, що 31 грудня не буде ніяких винятків з комендантської години для святкування на відкритому повітрі і що люди повинні святкувати вдома.

Є відомості, що Бока сказав своїм колегам в кабінеті: «Тільки через мій труп!», коли було згадано, як варіант, змінити нинішню комендантську годину з 22.00 на більш пізній час. Відповідаючи на питання RAI TV з цього приводу, він відстоював свою позицію.

Уряд прем’єр-міністра Джузеппе Конте зіткнулося з важким рішенням: оцінити, якою мірою можна послабити антікоронавірусні обмеження. Очікується, що уряд опублікує нові правила не пізніше четверга. Завтра кабінет обговорить заходи з керівниками італійських округів.

Губернатор Лігурії Джованні Тотті вже закликав надати до Різдва трохи більше свободи для економіки і соціалізації в районах з низьким рівнем зараження. Він запропонував дозволити ресторанам працювати вечорами. Зараз вони закриваються о 18:00. Тотті також запропонував дозволити людям бути присутнім на літургії в переддень Різдва.

Інше спірне питання: ослаблення заборони на поїздки між районами, що дозволило б людям возз’єднатися з родичами на канікулах, а також можливість лижних вихідних.

Глава Національної медичної асоціації Філіппо Анеллі попередив, що не повинно бути «свободи для всіх і вся», і сказав, що обмеження повинні залишатися в силі, щоб уникнути подальшого збільшення числа випадків зараження коронавірусом.