Заворушення, десятки заарештованих і поранених через вирок реперу в Іспанії (ВІДЕО)

Щонайменше 14 осіб було затримано в результаті заворушень в ряді іспанських міст, які переросли в протести на підтримку репера Пабло Аселя, заарештованого за проповідь тероризму і образу монархії.

Вчора ввечері в ряді іспанських міст пройшли мітинги на підтримку арештованого в той же день репера Пабло Асселя. У ряді каталонських міст – Жирона, Лейда, Вик, Реус – радикали перевертали і спалювали контейнери, вражаючи поліцію різними предметами. У відповідь співробітники правоохоронних органів застосували кийки та гумові кулі. У Валенсії також відбулися зіткнення між протестуючими і поліцією.

Повідомлялося про поранення близько 30 осіб.

2015 році Асель був засуджений до двох років умовно за прославляння ліворадикального тероризму, але в 2018 році він отримав новий вирок. Суд постановив, що 64 його повідомлення в Twitter і одне відео на YouTube містили заяви, що прославляють тероризм і ображають монархію і державні інститути. В результаті репер був засуджений до дев’яти місяців в’язниці. Він повинен був добровільно прибути до в’язниці минулої п’ятниці, але відмовився зробити це і в понеділок забарикадувався в університеті Леріди разом з майже 50 прихильниками.