Прогноз: світ втратить 195 мільярдів робочих місць

Безробіття є одним з негативних наслідків пандемії коронавіруса. Однак явище триватиме. ООН прогнозує скорочення 195 мільйонів робочих місць через наслідки пандемії.

Організація зазначила, що криза «підніме рівень безробіття до історичного рівня».

Близько 195 мільйонів робочих місць можуть бути скорочені лише в другому кварталі цього року в результаті коронарної пандемії. Про це йдеться в доповіді ООН по соціально-економічним заходам з відновлення країн після пандемії.

«Криза COVID-19 погіршує світову економіку і піднімає рівень безробіття до історичного рівня», – йдеться в дослідженні.

«Ця криза може привести до скорочення в другому кварталі 2020 року не менше 195 мільйонів штатних працівників», – йдеться в звіті.

За даними ООН, найбільше постраждають від кризи “працівники, зайняті в малому та середньому бізнесі, сільськогосподарські робітники, самозайняті і трудові мігранти”.

За даними організації, криза торкнеться чоловіків і жінок по-різному: «Через існуючого гендерної нерівності жінки частіше стикаються з труднощами при пошуку нової роботи або використанні підприємницьких можливостей під час відновлення економіки».

«Відновлення економіки має бути пов’язане із захистом робочих місць і працівників, забезпеченням гідної зайнятості, захистом виробничих фондів під час кризи»,- йдеться в документі.