Італія зупинила лижний сезон через британський штам коронавіруса

Уряд Італії в неділю раптово припинив плани по відкриттю лижного сезону, оскільки штам коронавіруса був виявлений у великого числа недавно інфікованих людей в країні. Постанова міністра охорони здоров’я Роберто Сперанци про заборону любительського катання на лижах, як мінімум до 5 березня вбиває надії операторів підйомників і власників курортів на те, що вони зможуть заощадити частину сезону.

Лижний бізнес є основним джерелом зимового туризму в Італії, і новини з’явилися напередодні очікуваного відкриття.

У заяві міністерства говориться, що аналіз зразків вірусу показав, що штам, вперше виявлений у Великобританії, був присутній у 17,8% з тих, хто недавно був зареєстрований, як інфікований в Італії.

У заяві говориться, що Франція і Німеччина прийняли аналогічні заходи в лижному секторі через побоювання з приводу поширення цього та інших варіантів вірусу. Гірськолижна індустрія протестувала проти того, що вона неодноразово готувала схили і підйомники, але не отримала дозволу на відкриття, в тому числі незадовго до свят в кінці року.

Новий уряд прем’єр-міністра Маріо Драгі пообіцяв швидко компенсувати галузі економічні втрати.

Італія, де зареєстровано понад 93 000 підтверджених випадків смерті від вірусу, займає друге місце в Європі по пандемії після Великобританії. Поїздки між регіонами Італії на даний час заборонені, крім випадків поїздки на роботу, до лікаря або інших серйозних причин.