Українців знову не впускають до Ізраїлю

Уже більше двох тисяч українців з початку 2019 року, які подорожували до Ізраїлю, не змогли в’їхати на територію цієї країни.

Щось не склалося між українцями та ізраїльськими прикордонниками. Дуже вже стали ізраїльтяни недовірливими, не поспішають пускати до своєї країни всіх українців, які захотіли до неї в’їхати.

За словами Андрія Демченко, який в Держприкордонслужбі України відповідає за взаємодію із засобами масової інформації, збільшується число українців, які отримали відмову у в’їзді до Ізраїлю. «Загалом з початку року з Ізраїлю повернуто близько 2300 громадян України»,– зазначив чиновник.

У той же час, число громадян Ізраїлю, яких з початку 2019 року не пустили до України, становить 700 осіб. Очевидно, що українські прикордонники зовсім не збираються вживати такі ж суворі заходи по відношенню до ізраїльтян.

Вся справа в тому, що ізраїльська влада побоюються нелегальної міграції і застосовує попереджувальні заходи, які не оминають і наших співгромадян. Пильність прикордонників не раз вже переходить у стадію невиправданих заходів і виливається в скандали. Один такий скандал між Україною та Ізраїлем розгорівся в лютому цього року, коли в аеропорту Бен Гуріон на кілька годин затримали 140 українців. При цьому не було ніяких пояснень, відібрали паспорти, не дозволили самостійно переміщатися по території аеропорту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що безвізовий режим між Ізраїлем і Україною починає викликати занепокоєння в ізраїльської сторони.

Згідно даних ізраїльського статистичного бюро, в Ізраїлі в минулому році побувало 192 тисячі українських туристів.