Понад мільйон безробітних в Ізраїлі. Вперше з 1948 року!

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що пандемія нового коронавіруса призвела до скорочення числа робочих місць, і сьогодні в Ізраїлі зареєстровано більше 1 мільйона безробітних, вперше з моменту його створення в 1948 році.

Національна служба зайнятості заявила, що число безробітних досягло 1004316 чоловік, причому нові 35668 чоловік були зареєстровані як безробітні вчора. Це найвищий показник за день з минулого четверга.

Майже чверть ізраїльської робочої сили – 24,1% – безробітні, в тому числі близько 160000 безробітних ще до кризи.

«На жаль, наші прогнози підтвердилися, і в березні ми досягли мільйона шукають роботу»,- сказав генеральний директор Національної служби зайнятості Рамі Гарур.

Найманим працівникам на період безробіття покривають до 75% їхнього заробітку протягом обмеженого періоду часу. Самозайняті працівники в Ізраїлі не мають права на допомогу по безробіттю.

Уряд працює над пакетом, який, як очікується, надасть 175000 грантів для самозайнятих на суму до 6000 шекелів (1675 доларів США) із середньою очікуваною виплатою в розмірі 4300 шекелів (1200 доларів США).

Ізраїль оприлюднив план порятунку економіки на суму 80 мільярдів шекелів (22,5 мільярда доларів), щоб допомогти економіці пережити пандемію.

За даними Національної служби зайнятості, серед осіб, які шукають державну допомогу, 89,8% були відправлені в неоплачувану відпустку, а 6,3% були звільнені.

Березень місяць був гіршим за всю історію ізраїльського ринку праці, оскільки безробіття почало зростати. Всього місяць тому, до спалаху коронавіруса, безробіття в Ізраїлі було на рекордно низькому рівні – менше 4%.

У перші тижні після спалаху близько 7000 ізраїльтян реєструвалися щогодини, ламаючи веб-сайт Національної служби зайнятості.