Учені б’ють на сполох: коронавірус довше живе в повітрі, ніж припускали раніше

Коронавірус довше залишається в повітрі, ніж спочатку передбачалося. Це те, до чого прийшли вчені з університету Небраски. Згідно з результатами їх дослідження, вірус залишається в повітрі, навіть коли пацієнта немає в кімнаті.

Американські вчені виявили сліди коронавируса в 11 інспектованих приміщеннях, в яких давно розміщувалися пацієнти. Віруси також були в коридорах за межами лікарняних кімнат. Тому дослідники припускають, що коронавірус залишається в повітрі протягом декількох годин. Однак це не означає, що коли ви входите в таку кімнату, ви можете автоматично заразитися ним.

Результати дослідження підтверджують, що у вчених є підстави наполягати на тому, щоб медичні працівники були краще захищені і забезпечені необхідним захисним одягом.

«Подібні дослідження необхідні, щоб знайти правильні запобіжні заходи для медичних працівників і людей, які піклуються про хворих і борються з цією пандемією»,- сказав співавтор дослідження Джошуа Сантарпі. Це підвищить заходи безпеки при догляді за пацієнтами з коронавірусом.

За даними ВООЗ, вірус передається повітряно-крапельним кашлем або чханням.