Ізраїль приймає на роботу 20 тисяч українських будівельників і відкриває кордони для доглядальниць

Уряд Ізраїлю заявила про готовність взяти на легальну роботу близько 20 тисяч будівельників з України.

Зазначимо, що працевлаштування буде відбуватися через Державну службу зайнятості України на підставі угоди про тимчасове працевлаштування українців в Ізраїлі, підписаному між урядами обох країн.

Згідно з укладеною угодою, легальні робочі місця надаються українським фахівцям, що працюють з будівельними конструкціями і металами. Крім того, в Ізраїлі готові прийняти також українських плиточників та штукатурів.

373532899

Кандидатів на роботу в Ізраїлі будуть вибирати експерти з обох країн, що працюють на базі ДСЗ. Подати документи та пройти іспит для отримання робочої візи в країну також можна буде в будь-якому обласному центрі зайнятості.

Зазначимо, що політика «відкритих кордонів» в Ізраїлі буде проводитися не тільки для українських будівельників. Так, незабаром спрощеною системою працевлаштування також будуть користуватися українські доглядальниці.

Нагадаємо, що угоду про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю були ратифіковані українським парламентом і президентом в минулому місяці.