Мільйон південнокорейців вимагають відставки президента Південної Кореї через коронавірус

За повідомленнями БТА, понад мільйон південнокорейців підписали петицію, що вимагає відставки президента Південної Кореї Мун Чжон-ина через його нездатність впоратися з епідемією коронавірусу в країні.

Станом на 13:00 за місцевим часом (4:00 за Гринвічем) 1 017 000 осіб поставили свої підписи на сайті Адміністрації Президента. У середу підписів було близько 500 000.

Петиція різко критикує Мун Чжон-ина, який, на думку авторів документа, не зміг вжити ефективних заходів як для запобігання поширенню захворювання в країні, так і для приборкання інфекції.

Подвоєння числа людей, які підписали петицію, складену на початку лютого, свідчить про зростання невдоволення громадськості діями влади, відзначили місцеві експерти.

Згідно з південнокорейськими законам, якщо петиція, завантажена на сайт адміністрації президента, збирає більше 200 000 підписів, то влада зобов’язана відповісти на неї. У цьому випадку це має відбутися не пізніше 4 березня.

Reuters повідомляє, що число заражених коронавірусом у Південній Кореї сьогодні досягло 1766 осіб, а влада повідомила про 505 нових випадків. 13 пацієнтів померли.