Ізраїль знову робить обов’язковим носіння масок в приміщенні

Як повідомляє DPA, Ізраїль знову ввів обов’язкові маски для обличчя в приміщенні в спробі протистояти зростаючому рівню коронавірусних інфекцій (COVID-19).

“Міра була майже повністю скасована в середині червня, але з сьогоднішнього дня всі знову зобов’язані носити маску в приміщенні”, – повідомило міністерство охорони здоров’я.

Люди звільняються від цього правила лише при заняттях спортом або будинку. Це також не відноситься до маленьких дітей.

Департамент охорони здоров’я також рекомендував носити маску для рота і носа під час великих заходів на відкритому повітрі, таких як гей-парад, який проходить сьогодні в Тель-Авіві.

Вперше з квітня Ізраїль зареєстрував понад 100 нових COVID-19 протягом 24 годин в понеділок, більшість з них від дуже заразного варіанти коронавіруса Delta, який був вперше виявлений в Індії.

Серед недавно інфікованих багато молодих людей, а також вакцинованих людей. Вакцини допомагають уберегти людей від серйозних наслідків, навіть якщо вони інфіковані COVID-19.

Більш 5,5 мільйона ізраїльтян вже отримали одну дозу вакцини від коронавіруса, а близько 5,2 мільйона отримали другу дозу.

Вакцинація в країні з населенням 9 мільйонів чоловік була дуже успішною і отримала визнання у всьому світі.

Рівень вакцинації останнім часом знизився, але в міру того, як все більше людей заражається,  кількість людей, що отримують вакцину, збільшується знову.