Ізраїль стежитиме за мобільними телефонами людей, інфікованих коронавірусом, до кінця року

“Ізраїльський парламент дозволив Національному розвідувальному управлінню продовжувати моніторинг мобільних телефонів людей, інфікованих коронавірусом, до кінця року. Причиною цього є збільшення числа заражених”, – повідомляє The Guardian.

Технологія спостереження використовується з березня, і Кнесет затвердив цей захід до 20 січня 2021 року.

Агентство безпеки відстежує місцезнаходження носіїв вірусу протягом 14 днів до їх діагностики. Ці дані використовуються для ідентифікації будь-кого, з ким інфіковані люди вступили в контакт, що, на думку експертів, має вирішальне значення для боротьби з інфекцією.

Рішення про подальші дії викликало стурбованість серед громадян, які говорять, що існує небезпека обмеження їх особистої свободи. Верховний суд доручив уряду прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху врегулювати проблему за допомогою законодавства.

Новий закон передбачає, що уряд відновлює свій запит про нагляд кожні три тижні, і це право може використовуватися тільки в тому випадку, якщо кількість нових випадків перевищує 200 в день. Громадяни, які перебувають під наглядом, можуть подати апеляцію, якщо вони вважають, що дані неточні.