Ізраїль стежить за допомогою безпілотників за дотриманням карантину

Місцеві ЗМІ повідомляють, що “Ізраїль вже використовує безпілотники для контролю за дотриманням карантину. Країна також схвалила використання технології телефонного шпигунства, яка раніше використовувалася для боротьби з тероризмом”.

Це дозволить правоохоронним органам контролювати пацієнтів і всіх осіб, поміщених на карантин на відстані, щоб знизити ризик для їхнього здоров’я.

Але поява таких технологій проти цивільного населення викликало стурбованість з приводу конфіденційності та того, як далеко влади можуть піти, щоб приборкати пандемію.

Слід нагадати, що раніше були скасовані комендантська година і інші обмеження, накладені на людей в Ізраїлі для боротьби з поширенням нової епідемії коронавіруса (COVID-19) під час великого свята Пасхи.

Проте, громадський транспорт, крім таксі та авіакомпаній, не ходитиме до ранку неділі. Громадяни зможуть пересуватися тільки в радіусі 100 метрів від своїх будинків.

Торгові центри та більшість розважальних закладів залишаються закритими.

Багатоступінчастий план також передбачає звільнення міст в залежності від рівня забруднення – в першу чергу від найменш інфікованих. А також людей в залежності від вікової категорії – наймолодших і найздоровіших.

Міністр оборони Нафталі Беннетт різко розкритикував пропозицію міністерства охорони здоров’я продовжити блокаду по всій країні після ранку п’ятниці, стверджуючи, що закриття країни призведе до руйнівних економічних збитків.

Ізраїль повідомив про більш ніж 12000 випадків захворювання і 123 смертельних випадках.