Ірландія зацікавлена у зміні позицій Великобританії на переговорах по Brexit

Після того, як прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей приступила до переговорів з Єврокомісією про процес виходу своєї країни з ЄС, в Ірландії заявили про зацікавленість у тому, щоб позиція Сполученого Королівства була не такою жорсткою в політиці про економічних відносинах з ЄС. «Треба враховувати, що тільки загальний ринок ЄС і Великобританії зможе вирішити проблему ірландської кордону», – про це заявив єврокомісар від Ірландії Філ Хоган в інтерв’ю The Observer.Фил Хоган еврокомиссар от Ирландии

Над переговорами по Brexit постійно висить дамоклів меч жорсткої межі між британської Північної Ірландією і республікою Ірландія, яка входить до складу Євросоюзу. Для гарантії збереження вільної комунікації та відсутності митниці на кордоні з Північною Ірландією уряд республіки Ірландія вимагає від Великобританії письмового підтвердження.

Зацікавленість полягає в тому, що ірландський уряд хоче зберегти впевнене економічне зростання й зниження рівня безробіття, які спостерігаються вже кілька років, щоб зростав рівень доходів працівників і відкривалися нові вакансії, на які в тому числі можуть претендувати українці, адже високий рівень зарплати дає можливість, поїхавши на роботу в цю країну, добре заробити. На www.eurabota.ua можна знайти всю інформацію про працевлаштування і нові вакансії.