Все менше українців цікавляться шенгенськими візами

Згідно зі статистичними даними Єврокомісії, в минулому році українські громадяни зверталися за шенгенськими візами близько 720 тисяч разів, а в 2016 році це число склало 1 мільйон 412 тисяч.

Шенгенская виза фото

Ще позаторік Україна була третьою країною в світі за кількістю виданих шенгенських віз після Росії та Китаю. Ситуація різко змінилася в минулому році: результат – шосте місце серед країн, активно оформляють дані візи.

Головна причина подвійного зменшення кількості цих дозвільних документів – введення в дію безвізового режиму для короткострокових поїздок між Україною і Європейським союзом. На додаток до цього, вплив мало те, що консульства країн-членів ЄС припинили видачу короткострокових віз власникам біометричних паспортів. У попередні роки українські громадяни оформили велика кількість довгострокових мультивіз, дія яких в минулому році ще не закінчилося.

З кількістю відмов спостерігається протилежна тенденція: якщо раніше було 3,2% відмов, то у минулому році – 3,7%.

Ще одним ймовірним ефектом українського безвиза стало суттєве зменшення кількості виданих Польщею шенгенських віз. Якщо в 2016 році Польща видала 1,063 мільйона таких віз, то в 2017 році – тільки 789 тисяч.

Джерело: www.eurabota.ua