Німеччина виділить значні кошти для зменшення числа біженців

Для зменшення хвилі біженців з таких країн, як Ірак, Нігерія, Туніс, Афганістан, Німеччина планує виділяти значні фінансові кошти на їх навчання та перекваліфікацію, щоб повернувшись додому, люди змогли знайти добре оплачувану роботу, про це повідомляє www.dw.com

Обучение и переквалификация беженцев

Нова ініціатива уряду Німеччини передбачає значні інвестиції в розмірі до 500 мільйонів євро на рік для того, щоб створити робочі місця в країнах з яких йде самий великий наплив біженців. Ця ініціатива спрямована на зменшення числа біженців, оскільки в уряді вважають, що, маючи роботу у себе в країні, людина вже не захоче зриватися з насидженого місця, з більш-менш хорошою зарплатою і починати поневіряння по світу з примарною надією дістатися до однієї з країн Євросоюзу, в тому числі і Німеччини, де спостерігається найбільший наплив біженців в порівнянні з іншими країнами ЄС. Про нову ініціативу уряду ФРН днями повідомив міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер.

«Ми нікому не кладемо чек в кишеню. Ми фінансуємо проекти суто на місцях», – сказав Мюллер.

Зокрема, за підтримки уряду німецька компанія Siemens планує проводити навчання 5 тисяч біженців з Іраку, які дадуть свою згоду повернутися до себе на батьківщину. Після навчання вони стануть електриками або інженерами. В цілому нова ініціатива повинна привести до того, що з ФРН додому щорічно будуть повертатися від 20 до 30 тисяч шукачів притулку.

Раніше Німеччина пропонувала виплати в 3 тисячі євро тим біженцям, які добровільно погоджувалися повернутися додому. На цю пропозицію за час дії програми погодилися 4,6 тисяч біженців.

Джерело: www.eurabota.ua