Українці оцінили вплив безвиза на перетин кордону

Більшість українців, які подорожують в країни Європейського союзу практично не спостерігають жодних змін в умовах перетину державного кордону.

Государственная граница

Громадська організація «Європа без бар’єрів» провела велике соціологічне дослідження з метою з’ясування впливу дії безвізового режиму між Україною та ЄС на умови перетину державного кордону між Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Румунією.

Підсумки опитування показали, що поки ніяких змін не спостерігають більшість українців, таких 55%, при цьому 40% відзначили позитивні зміни при перетині кордону.

Виконавчий директор організації, що проводила дослідження, Ірина Сушко зазначила, що серед позитивних змін респонденти називали полегшення і прискорення процедури перетину кордону, безпроблемне використання біометричного паспорта, шанобливе і лояльне ставлення до українців.

Але, оскільки значно збільшилася кількість мандрівників, то на пунктах пропуску часто виникають великі черги, зазначається, що прикордонники країн-членів ЄС більш ретельно перевіряють підтверджувальні документи, ніж до введення безвізового режиму.

В опитуванні взяли участь 1 400 осіб.

Джерело: www.eurabota.ua