Іран зробить все можливе для підтримки палестинських збройних угруповань

Іран підтримуватиме Палестинські збройні угруповання настільки, наскільки дозволяють його сили. Таку заяву зробив вищий керівник Ірану Великий аятолла Сейєд Алі Хосейні Хаменеї, закликавши палестинців виступити проти плану США з врегулювання Ізраїльсько-Палестинського конфлікту, повідомляє Reuters.

«Ми вважаємо, що Палестинські збройні організації будуть стояти і продовжувати чинити опір. Ісламська Республіка бачить підтримку палестинських груп за своє зобов’язання”, – заявив аятолла у своєму виступі, опублікованому на його сайті.

“Таким чином, ми будемо підтримувати їх стільки, скільки зможемо, і наскільки зможемо, і ця підтримка є бажанням Ісламської системи та іранської сторони”, – додав Хаменеї.

Президент США Дональд Трамп оголосив минулого місяця про американський план зі створення палестинської держави в суворих умовах, але дозволить Ізраїлю захоплювати давно спірні єврейські поселення на окупованому Західному узбережжі.

Палестинські лідери відкинули план Трампа, тому що він був на користь Ізраїлю.

План Трампа завдасть шкоди Сполученим Штатам Америки, і палестинці повинні виступити проти Угоди про джихад, підкреслив аятолла.