Колишній посол Великобританії отримав 8 місяців в’язниці

Колишній британський посол був засуджений до восьми місяців тюремного ув’язнення сьогодні за публікацію в Інтернеті матеріалів про судовий процес над колишнім прем’єр-міністром Шотландії Алексом Салмондом.

Крейг Мюррей, 62-річний колишній посол Великобританії в Узбекистані, був визнаний винним судом в блогах і твітах в ході торішнього судового розгляду, в ході якого Салмонд був виправданий за всіма 13 звинуваченнями в сексуальному насильстві.

Суддя Лінн Доріан сказала Мюррею, що він опублікував матеріали, що дозволяють встановити особу чотирьох заявників у цій справі. Згідно шотландським законодавством, імена передбачуваних жертв сексуальних злочинів не можуть бути опубліковані, як і будь-яка інша інформація, яка може привести до їх ідентифікації.

«Ці дії створюють реальний ризик того, що заявники не захочуть з’являтися в майбутніх справах, особливо коли високопоставлені чиновники можуть бути залучені до справи або, можливо, залучити значного розголосу», – сказав Доріан на віртуальному слуханні.

Блоги та твіти залишилися в мережі, хоча Мюррей був попереджений про небезпеку ідентифікації жінок.