109 американських солдатів з травмами головного мозку після ударів Ірану

Кількість американських військових, які постраждали від черепно-мозкової травми (ЧМТ) після нападу Ірану на базу США в Іраку в січні, збільшилася до 109 солдатів, повідомляє BBC.

Ця цифра значно збільшилася в порівнянні з 64 жертвами, про які раніше повідомляв Пентагон. Спочатку президент Дональд Трамп заявив, що в ході нападу американці не постраждали.

Пентагон додав у своїй заяві, що майже 70% постраждалих повернулися до своїх обов’язків.

На прес-конференції в січні Пентагон заявив , що зріст кількості випадків є результатом легкої форми травми, а це означає, що для прояву симптомів потрібен час.

Республіканець Джонні Ернст закликав до більшої кількості відповідей у понеділок. “Дуже важливо мати план лікування”.

«Я закликав Пентагон гарантувати безпеку та турботу про наші розгорнуті сили, які можуть зазнати травм в Іраку».

Минулого місяця президент Трамп применшив кількість травмованих, коли його запитали про наслідки атаки. «Я чув, що у них болить голова і є кілька інших речей, але я б сказав, І я можу сказати, що це не дуже серйозно», – прокоментував він.

Коли його запитали про можливі ЧМТ, він відповів: “Я не вважаю їх дуже серйозними травмами в порівнянні з іншими травмами, які я бачив”.

За даними американських військових, ЧМТ поширені у військових районах. Найпоширенішою причиною є вибух, пише Центр черепно-мозкової травми Міністерства оборони і ветеранів США.

Вони класифікуються як легкі, помірні, важкі або проникаючі. Легкі ЧМТ також відомі як струс мозку і можуть бути викликані «атмосферним надлишковим тиском, супроводжуваним вакуумом».

За даними уряду США, з 2000 року у понад 400 000 солдатів було виявлено ЧМТ.