У місті Пальма хочуть заборонити здавати квартири туристам

Найімовірніше першим містом в Іспанії, в якому жителям заборонять здавати свої квартири туристам стане Пальма на острові Майорка.

Квартиры в городе Пальма

Місцеві мешканці незадоволені тим, що під час туристичного сезону значно підвищується орендна плата і після численних скарг владі міста, швидше за все, рішення буде прийняте на їхню користь.

За останній час цей популярний серед відпочиваючих з усього світу іспанський місто відвідує все більше туристів. Через Інтернет легко можна зняти апартаменти в приватному секторі, серед жителів Пальми є багато бажаючих заробити на здачі своєї квартири або кімнати в оренду туристам. Це призвело до того, що протягом чотирьох років орендна плата в місті збільшилася на 40%.

Мер Пальми підкреслює, що введений з липня заборону, може стати прикладом і для інших популярних серед туристів міст Іспанії. Але бізнес-асоціації заявляють, що це рішення матиме негативний вплив на фінансовий стан багатьох сімей.

Поки не ясно, чи буде заборона стосуватиметься лише тих власників, які рекламують свої квартири на сайтах або за допомогою додатків.

Будинки і шале будуть звільнені від обмежень, якщо вони не розташовані в захищених районах, поруч з аеропортом або індустріальними зонами.

У минулому році Іспанію відвідали 82 мільйони іноземних туристів, головними напрямками були Каталонія і Балеарські острови.

Джерело: www.eurabota.ua